De laatste jaren heeft de Italiaansse Prosecco, geproduceerd in de Veneto-regio, een grote opgang gemaakt in de wereld. Ook in onze contreien is de prosecco geliefd, dankzij een goedkoper alternatief voor de (dure) champagnes en dankzij de steeds betere kwaliteit. De steeds betere productietechnieken hebben geleid tot een betere kwaliteit van de sprankelende Italiaanse wijnen.
 
Voor prosecco wordt hoofdzakelijk de “Charmat-methode” gebruikt, waarbij de tweede fermentatie gebeurd in aangepaste inox-tanks i.p.v. in de fles.

Deze bubbels worden hoofdzakelijk gemaakt van de Glera-druif. Sinds 2008 is deze Prosecco beschermd met het DOC-label. Sinds 2009 is deze nog verhoogd naar DOCG.
Ook de prosecco’s worden gelabeld volgens het restsuikergehalte :
"Brut"
tot 12 gram suiker per liter
"Extra Dry"
12 tot 17 g/l
"Dry"
17 tot 32 g/l


BiancaVigna (Ogliano)

Prosecco Conegliano Valdobbiadene superiore DOCG Brut

 

Deze millesimato 2017 prosecco van 100% gleradruiven is crèmig en droog, met een mooie, fruitige en lange afdronk.
In de neus ervaar je een fruitig boeket met toetsen van appels en wit fruit.
Deze prosecco kan bewaard worden tot 2021.
Degusteren of serveren als apero.
 
 
 
 
 
 

 

13,95 euro/fles

bestellen per 6 flessen

 

83,70 euro (totaalprijs)

 

Deze wijn kan u bestellen in de UgoVino webwinkel.