Wijn en gerechten

Dé vraag is echter op welke regels je moet letten om je keuze te maken.
Hierbij enkele vuistregels :

  • Bubbels worden doorgaans geserveerd als apero, met fijne, lichte hapjes, maar de ‘brut-versie’ kan ook geschonken worden bij sommige voorgerechten of visschotels/schaaldieren.
  • Droge (jonge) witte wijnen worden best gecombineerd met lichte hapjes, met vis, pasta’s, zeevruchten, schaaldieren, gebakken/gegrilde vis.

 

Terug naar overzicht

 
  • Lichte, jonge rode wijnen passen perfect bij pasta’s (eventueel met saus), pizza’s, wit vlees, varkenvlees, …
  • Volle rode wijnen worden gecombineerd met gegrild (rood) vlees; wild; schapenvlees; carbonades, …
  • (Zoete) dessertwijnen kan men schenken bij gebak of somige (belegen) kazen.
  • Licht sprankelende, licht-zoete spumante, zoals bv een Moscato d’Asti, zijn zeer genietbaar bij lichte, fruitrijke desserten, fruitschotels, of als afsluiter van de maaltijd.