Azienda Agraria Scacciadiavoli di Pambuffetti (Montefalco)

Montefalco Sagrantino DOCG 2015

 

Deze wijn van 100% sagrantinodruiven heeft een zeer intense kleur met lichte granaattinten. De neus is complex, elegant, intens fruitig, met toetsen van klein rood fruit, rode citrusvruchten, verse kruiden en balsamico. De mond is volumineus, vet, evenwichtig en met een goede zure frisheid. Subtiele tannines verzachten naar een lang aanhoudende fruitige en kruidige afdronk.
Deze sagrantino kan uitstekend gecombineerd worden met gebraad, gegrild rood vlees en wild, ook met pittige en blauwe kazen.
Serveren op 18 tot 19°.
Deze wijn heeft reeds op jonge leeftijd een verfijnd boeket met toetsen van fruit en kruiden die versmelten met de smaak van hout.
Na enkele jaren wordt de wijn krachtiger wanneer de balsamicotoetsen en tannines verzachten. Dan ontdek je een wijn met een geweldige persoonlijkheid.
Deze Montefalco Sagrantino DOCG leent zich voor lange veroudering tot 20 en meer jaren. Herproeven vanaf 2025.

 

29,76 euro/fles (van 50 cl)

bestellen per 3 flessen

 

178,56 euro (totaalprijs)

 

Deze wijn kan u bestellen via het bestelformulier.


Montefalco Rosso DOC 2016

 

Deze rosso, gemaakt van een blend van sangiovese (60%), sangrantino (15%) en merlot (25%), heeft een intense robijnrode kleur en een ruim, elegant boeket met toetsen van kersen. De zachte en volumineuze smaak houdt lang aan. In de oude traditie van het grondgebied van Montefalco worden, na het selecteren van de druiven voor de productie van Montefalco Sagrantino, de andere rode variëteiten geoogst voor de samenstelling van een frissere en toegankelijke wijn. Scacciadiavoli zet deze traditie voort en verfijnt deze rosso. Deze wijn leent zich voor een paar jaar veroudering.
De wijn is intens robijnrood met violette tonen en lichte granaattinten. De neus is breed en elegant, verfijnd en persistent, met fruitige en kruidige toetsen. Hints van kreupelhout en van kleine rode vruchten.
De mond heeft een goede structuur en is zacht en volumineus. De wijn beschikt over goed uitgebalanceerde zuurtegraad en tannines. De aanhoudende fruitige afdronk blijft lang nasmaken.
Deze wijn kan uitstekend gecombineerd worden met voorgerechten in het algemeen, met wit en rood vlees. Best serveren op 18 à 19°.

 

14,94 euro/fles

bestellen per 6 flessen

 

89,64 euro (totaalprijs)

 

Deze wijn kan u bestellen via het bestelformulier.