Ca' la Bionda (Marano di Valpolicella)

Amarone della Valpolicella di Ravazzol DOCG 2015

 

De uitstekende kwaliteit van deze Amarone is te danken aan de manier van fermenteren en verouderen. Onmiddellijk na de wijnoogst worden de beste druiventrossen op rieten droogrekken geplaatst die het drogen of "rooien" van de druiven vergemakkelijken. Deze droogperiode duurt vanaf de oogst tot eind januari of begin februari. Tijdens deze periode verliezen de druiven ongeveer 40% van hun gewicht in water en ondergaan ze bepaalde fysisch-chemische transformaties die de afgewerkte wijn een uniek boeket en smaak geven, evenals een opmerkelijke concentratie. De fermentatie in roestvrijstalen tanks gebeurt bij de zeer lage temperatuur (van 10-15°). Na de gisting wordt de wijn 36 maanden gerijpt in nieuwe eiken vaten van 3000 liter. Eenmaal gebotteld blijft de wijn nog 8 maanden in de wijnmakerij voordat deze commercieel wordt vrijgegeven.
Deze wijn, waarvoor enkel de beste druiven (70% Corvina, 20% Corvinone, 10% Rondinella e Molinara) gebruikt worden, is diep robijnrood en neigt naar granaat. De neus is rijk en complex met aroma's van zure kersen, bramen, tabak en gekonfijte vruchten. De smaak is rijk en intens met vergelijkbare fruitkarakters, fijne tannines en een uitzonderlijke afdronk.
Dit is een wijn die je niet onverschillig laat. Deze wijn past ideaal bij rood vlees, zoals gegrilde biefstuk, langzaam gekookte stoofschotels en wild, of hij kan gedronken worden (meditatiewijn !). Gustato in meditazione, zoals in Italië gezegd wordt. Serveren op 18 tot 19°. Bewaren tot min. 20 jaar na oogst.

 

 

48,95 euro/fles 

bestellen per 3 flessen

 

293,7 euro (totaalprijs)

 

Deze wijn kan u bestellen via het bestelformulier.


Recioto Classico Valpolicella "Vigneti Le Tordare" DOCG 2012

 

Recioto met rijke, elegante neus. Uitermate minerale dessertwijn, licht-zoet, maar complex en vol en rijk aan mineralen.
Drinken en bewaren tot einde 2025.
Goede gezel van (schimmel)kazen, gebak maar ook uitermate geschikt bij chocoladedesserten!
 
 
 
 
 
 

 

29,45 euro/fles (van 50 cl)

bestellen per 3 flessen

 

85,35 euro (totaalprijs)

 

Deze wijn kan u bestellen via het bestelformulier.